بررسی شرایط ناایمن در محیط کار
کار بخش جدا نشدنی از زندگی انسان ها می باشد. جدا از مسئله کسب درامد داشتن شغل به انسان ها حس اعتماد بنفس و مفید بودن می دهد. رضایت افراد از کار و محیط کاری به عوامل گوناگونی مانند نوع کار، میزان حقوق و مزایا، سختی کار، خطرات محیط کاری، علاقه و… بستگی دارد. شاید بتوان گفت که در این میان مهم ترین کار کارخانه داران باید حذف شرایط ناایمن محیط کار برای حفظ سلامت کارکنان باشد. طبیعتا سلامت کارکنان اولویت اول هر کارگاه و کارخانه ای است.
حذف شرایط ناایمن در محیط کار از جهات گوناگونی اهمیت دارد. از یک سو اگر برای یکی از کارکنان در محیط کاری اتفاقی رخ دهد یافتن شخص متخصص جدید در آن حوزه که دارای تجربه باشد کار سختی خواهد بود. علاوه بر این کارخانه یا کارگاه مورد نظر دچار دردسر های فراوانی خواهد شد. اما موردی که از همه مهم تر است سلامتی کارکنان می باشد. شاید هزینه ها و نیروی انسانی قابل بازگشت و یا جبران باشند اما آسیب های حادثه ایمنی ممکن است هیچ گاه بر طرف نشود. به همین دلیل است که حذف شرایط ناایمن محیط کار به ویژه محیط های کارگاهی و کارخانه ای اهمیت پیدا میکند. اما برای اینکه به حذف کردن شرایط نا ایمن بپردازیم ابتدا باید با این شرایط آشنا شویم. در این مقاله ما قصد داریم تا شما را هر چه بیشتر با عواملی که باعث ناایمن شدن محیط کار میگردد آشنا کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
شرایط ناایمن محیط کار مربوط به تجهیزات محیطی
در این بخش به صورت موردی انواع شرایط ناایمن در محیط کار را با یکدیگر بررسی می کنیم.
دستگاه های قدیمی و معیوب: یکی از مهم ترین عوامل آسیب دیدن کارکنان مربوط به دستگاه های معیوب و قدیمی می باشد. بررسی ماهیانه و اقدام هر چه سریعتر برای عیب یابی و یا تعویض دستگاه از رخ دادن آسیب های جدی جلوگیری می کند. یک بار هزینه کردن برای حذف شرایط ناایمن کار شما را از هزینه های جانی و مالی گسترده محفوظ می دارد.
وجود مواد سمی و دستگاه های فاقد ایمنی: یکی از جملات معروفی که بسیاری از ما شنیده ایم، جمله اول ایمنی بعد کار است. از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است بهتر است اگر در کارگاه و یا کارخانه خود با موادی سروکار دارید که خطرناک اند قبل از هرکاری لوازم و تجهیزات ایمنی را برای کارکنان خود فراهم کنید.
نبود تهویه مناسب و تجهیزات اطفاء حریق: آتش سوزی یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده شرایط ناایمن کار است. نبود تهویه مناسب و ابزار آلات اطفاء حریق نشان دهنده شرایط ناایمن محیط کار می باشند.
فراهم نکردن شرایط ایمنی محیطی: استفاده نکردن از حفاظ در لبه ها، نبود محافظ در کناره های دستگاه و آموزش ناکافی عواملی هستند که شرایط ناایمن محیط کار را ایجاد می کنند. آموزش درست و قرار دادن علامت های هشدار کمک میکند تا افرادی که با دستگاه ها آشنایی دارند و به شغلی دیگر در کارگاه و یا کارخانه شما مشغول به کار هستند به آنها نزدیک نشوند. از سویی دیگر اموزش و بررسی نحوه کار با تاثیر بر عوامل انسانی، از شرایط ناایمن کار می کاهد.
عوامل انسانی که در محیط کار خطر آفرین هستند.
در کنار حذف شرایط ناایمن در محیط کار باید به فکر عوامل خطر آفرینی که تحت تاثیر نیروی انسانی هست نیز باشید. خستگی و خواب آلودگی، فشار کاری بالا، فرسودگی شغلی، نداشتن انگیزه، حواس پرتی و… از جمله عوامل انسانی هستند که می توانند در محیط کار خطر آفرین باشند. برگزاری مراسمات، ساعت کاری منظم، دادن ترفیع و اضافه حقوق، مرخصی های به موقع و به اندازه و ایجاد محیط صمیمی باعث میگردند تا افراد دچار خستگی و فرسودگی در محیط کاری نشوند. رعایت این موارد بهتر از این است که پس از رخ دادن حادثه به دنبال ایجاد شرایط بهتر برای کارکنان باشید. امیدواریم مطالب بیان شده در این مقاله برای شما مفید واقع گردند.
بیشتر بخوانید: پروس پلاگ
بدون دیدگاه